قرارداد دو جانبه


وضعیت نقدینگی صنایع کشور، هزینه های تمام شده تولید از محل برق مصرفی برای صنایع کشور بسیار حیاتی است. دریافت برق پایدار و مطمئن با هزینه بهینه تر نسبت به روش های موجود می تواند راهگشای بخش زیادی از مشکلات قیمت تمام شده محصولات صنایع مختلف کشور باشد.
از این رو شرکت تولید نیروی پرتو شمس تابان با توجه به ظرفیت در دسترس موجود و همچنین اخذ مجوزهای لازم، امکان تامین برق پایدار و مطمئن را برای مصرف کنندگان عمده صنعتی را در هر جای کشور را دارد.
یکی از روشهای موجود به منظور عرضه مستقیم برق تولیدی نیروگاهها به مصرفکنندگان نهایی، انعقاد قراردادهای دو جانبه با مشترکین بزرگ بخش صنعت و معدن میباشد. از جمله مزایای انعقاد قراردادهای مذکور برای عرضهکنندگان میتوان به جدا کردن بخشی از توان تولیدی خود از فضای رقابتی و در نتیجه حذف ریسک پذیرش قیمت در بازار اشاره کرد.
به موجب مصوبه مورخ 1394/11/10 به شماره 145937/ت 50999 هـ هیات محترم وزیران، موضوع تسهیل امور مربوط به اتصال به شبکه، ترانزیت انرژی الکتریکی و تضمین تحویل برق و پشتیبانی قراردادهای دو جانبه از جمله وظایف و تعهدات وزارت نیرو به شمار میرود. همچنین مطابق مصوبه وزیر محترم نیرو به شماره 100/20/15681/95 مورخ 95/3/1، مشترکین جدید التاسیس که درخواست تامین انرژی و مشترکین قدیمی که درخواست افزایش دیماند دارند (مشترکین با قدرت بالای پنج مگاوات دارای قرارداد اتصال با برق منطقهای)، موظف هستند و مشترکین موجود (مشترکین با قدرت بالای پنج مگاوات دارای قرارداد انشعاب با برق منطقهای) میتوانند انرژی خود را از طریق احداث نیروگاه، انعقاد قرارداد دوجانبه با تولیدکنندگان و یا بورس انرژی تأمین نمایند. لذا موضوع انعقاد قراردادهای دو جانبه از پشتوانهها و حمایتهای قانونی لازم برخوردار میباشد.
اهم مزایای قراردادهای دو جانبه برای مشترکین صنعتی

قرار گرفتن مشترک صنعتی در اولویت آخر اعمال مدیریت مصرف (خاموشی)

امکان پرداخت توافقی و منعطف

کاهش چشمگیر هزینههای برق مصرفی صنایع

تضمین دریافت برق به صورت پایدار و مطمئن توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران
روشهای فروش دو جانبه برق
1.فروش دو جانبه در قالب بورس انرژی:
این روش مستلزم اخذ کد معاملاتی از بورس انرژی توسط هر یک از طرفین میباشد و معاملات در قالب «بازار فیزیکی بورس انرژی» صورت خواهد گرفت. از ویژگیهای این روش میتوان به ثبت جزئیات معامله در تابلوی بورس انرژی و انعطاف پذیری در حجم و مدت زمان عرضه برق (برای نمونه دورههای تحویل هفتگی، ماهانه یا فصلی) اشاره نمود.
2. فروش دو جانبه خارج از بورس انرژی (قراردادهای ترانزیت):
در این روش حداقل به مدت یک سال برق مورد نیاز مشترک صنعتی توسط عرضهکننده مطابق قرارداد فیمابین تامین خواهد شد که این امر مستلزم ارسال فرم ترانزیت برق به همراه مدارک لازم و اخذ تاییدیه از شرکت مدیریت شبکه برق ایران میباشد. از ویژگیهای این روش، آشکار نشدن جزئیات قرارداد خصوصا قیمت توافقی فیمابین عرضهکننده و مشترک صنعتی برای سایرین و نیز عدم وجود انعطاف در تغییر حجم و مدت زمان معامله میباشد.